Over ons

Doel van de stichting is om onder haar naam of onder andere namen zowel lokaal als regionaal, Bossche amateurtheaterproducties te brengen ter instandhouding, stimulering en bevordering van Bossche amateurpodiumkunsten (in de ruimste zin van het woord) en van het Bossche dialect. Daarnaast behoort ook het creëren of het laten creëren van eigen Bossche theaterstukken en/of het produceren en opvoeren van een Bossche Revue tot de na te streven doelen.

 
De stichting denkt haar doel(en) te bereiken door; het houden van audities, talentscouting, workshops, dialecttraining, het regelmatig produceren van lokale en regionale producties zoals eenakters, monologen, cafétheaterproducties, blijspelen en komedies.
 

Komeediantenclub

Je kunt lid worden van de Komeediantenclub voor € 17,50 per jaar.

  • je krijgt regelmatig een nieuwsbrief
  • je krijgt voorrang bij het bestellen van kaarten voor onze voorstellingen
  • je krijgt een uitnodiging voor het bijwonen van een openbare repetitie

Meer informatie

 


Samenstelling Bestuur

 

Frans Reyner (voorzitter)
Geboren te ’s-Hertogenbosch op 8 juni 1952 Werkzaam bij Euromaster The Netherlands Minister-president Oeteldonksche Club van 1882 Preses Koninklijk ‘s-Hertogenbosch Mannenkoor Voorzitter presidium provincie Nederlands Woonbond Noord Brabant Voorzitter, penningmeester, secretaris zanggroep 8 Zonder.

frans@debosschekomeedie.nl

 

 

Ida Vermeulen (secretaris en rekwisieten)
In 2010 heb ik voor het eerst meegedaan aan een productie met Ruud van de Laar en Mieke de Koning “Eerst Koffie” een musical voor en door collega’s. Daarna gevraagd achter de schermen voor de rekwisieten bij 55+ Bambergers en verschillende producties van Theatervereniging Vught.
Nu gevraagd als secretaris en rekwisieten voor de Stichting De Bossche Komeedie. Enorm leuke uitdaging!

info@debosschekomeedie.nl

 

 

Douwe Dijkstra (penningmeester)
Fiscaal Econoom te Vught
Meer dan 15 jaar eigen adviespraktijk
Gehuwd, twee studerende kinderen
Hobby’s: Werken, wandelen en techniek

douwe@debosschekomeedie.nl

 

 

Jeroen van der Heijden (bestuurslid)
Jeroen van der Heijden, ondernemer.
Al jaren actief met het schrijven van teksten en liedjes voor bijvoorbeeld de Vughtse Revue.
Draag in het algemeen de amateurpodiumkunst een warm hart toe.

jeroen@debosschekomeedie.nl

 

 

Mieke de Koning (bestuurslid)
Mijn medewerking aan de Bossche Komeedie zie ik als een feest. In 1994 stond ik voor het laatst zelf op het toneel om daarna samen te gaan werken met regisseur / tekstschrijver Ruud van de Laar, als productie en regieassistente. De afgelopen jaren heb ik aan meer dan 50 producties mogen werken. De nieuwe uitdaging om, diverse theater disciplines, na een periode van repetities en werkzaamheden, naadloos in elkaar te laten schuiven en het publiek een heerlijke voorstelling van de Bossche Komeedie te bieden, is een uitdaging die ik graag aanga.

mieke@debosschekomeedie.nl

 

Ruud van de Laar (artistiek adviseur)
Is een geboren en getogen Bosschenaar en sinds 1983 als auteur en/of als regisseur (vanaf 1995 samen met Mieke de Koning) betrokken geweest bij vele Bossche theaterproducties zoals o.a. Casino op Zondag, de 28e Bossche Revue, producties van de stichting “Musical 800”, de BMC Revues, de Kikvorschen Revue, Echt Bosch Tejater en de Bambergers 55+ Revues. Met de Bossche Komeedie wil ik graag nieuwe uitdagingen aangaan en nieuwe doelen nastreven. Een grote droom hierbij is ooit weer een heuse Bossche Revue op de planken te brengen.

ruud@debosschekomeedie.nl